torsdag 13. oktober 2011

Hva vil vi bruke tiden på?

Tove Rødland er butikksjef på SPRELL Majorstua, og har vært det i over 10 år. Hun har bakgrunn som avdelingsleder i barnehage, hvor hun jobbet i nesten 20 år. For Tove er det viktig at leker er pedagogiske, at de er av god kvalitet og at både barn og voksne har positivt utbytte av å omgi seg med dem. I tiden fremover vil Tove komme med flere gode tips i forhold til hva barn i ulike aldre kan interessere seg for. Her kan man kanskje finne noen geniale julegavetips?
Kvalitetstid med barn og familie er vel noe av det som gir oss god samvittighet i hverdagen. Derfor er det viktig å tenke over hva vi fyller denne tiden med. Å finne fram til ting som er gøy for både voksne og barn er ikke alltid like enkelt, og jeg tror at barna lett gjennomskuer en halvhjertet innsats i et spill eller en lek som vi foreldre bare er med på fordi vi syntes vi må. Det er mye mer gøy å leke med leker som er morsomme for både barn og voksne.

Kulebanen vår fra HABA er et slikt alternativ. Her kan man samarbeide om å bygge og konstruere for å få klinkekulene til å renne i riktig retning. Moro for både store og små, og her tipper jeg de voksne blir like ivrige som de søte små!
Kulebane fra HABA
I vitenskapshyllen vår finner man flere spennende eksperimenter! Man kan for eksempel grave ut dinosaurbein, sette sammen solsystemet eller lage en en alarm. Her er det mye å lære, kanskje til og med for oss voksne?
Hva med å bygge en alarm sammen?
Samarbeids spill er også en aktivitet som er gøy for store og små. Her er alle spillerene på lag og spiller i mot hverandre. Dette er en veldig fin måte å lære de minste enkle spilleregler som det å vente på tur, og det at noen må vinne og noen må tape.
Kråkespillet - en klassiker!

-Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar