tirsdag 15. mai 2012

Glede, energi og lekenhet!

Ideen til Sprell oppstod i den tiden jeg bodde i Stockholm og skulle finne leker til min lille datter, Suzanne. Jeg ble forbauset over hvor dårlig utvalg det var, og hvor mye ”ræl” som fantes. Med Sprell, ønsket jeg å gi foreldre ett alternativ til de store leketøyskjedene. Det skal være et sted hvor man kan kjøpe gjennomtenkte og pedagogisk funderte leker med kvalitet. I dette legger jeg vekt på:

- Ting som virker
en hammer skal lage merke i bordplaten, en kikkert skal gjøre at ting du ser kommer nærmere, du skal kunne lage mat i gryten osv.
- Anti bruk og kast
minst mulig plast, minst mulig kjemikalier, naturlige materialer (tre og metall), lang kvalitetsmessig holdbarhet og ikke minst leker som har et pedagogisk innhold som gjør at de varer lenge
- Europaproduserte produkter
det er desverre nesten umulig idag å få tak i idag - uten at det koster skjorta, men vi tviholder på de få som finnes!
- Pedagogiske leker
dvs leker som barna kan lære noe av
- Ikke TV-reklamerte produkter som skaper kunstige behov hos barna
produkter som gir et riktig bilde av virkeligheten (ikke kroppsfikserte leker som f.eks. Barbie) og ikke forherliger vold og krig
- Fokus på sikkerhet
at alt vi selger er testet og i henhold til EUstandard og norsk standard

Trofaste følgesvenner og favoritter siden Sprells oppstart

Med dette i ermet, var jeg så heldig å treffe på driverne av svenske Kalikå. De hjalp meg å starte den første butikken i Industrigata i Oslo. Kalikå drev, og driver fortsatt, ett prosjekt i Russland hvor produktene lages av foreldre til handikappede barn. Inntekten fra dette går til å drive ett handikap-senter i St.Petersburg. Der kan barna komme og få medisinsk hjelp og trening på dagtid. Foreldrene sitter hjemme og syr, noe som gjør at de kan ha en jobb og samtidig passe på barna. Maskranglen er ett produkt av dette prosjektet, og disse ranglene har fulgt oss fra første stund. Maskranglen - den ultimate babyrangle!
I dag har Sprell vokst fra en til fem butikker, alle i østlandsområdet. Vi har også en landsdekkende nettbutikk - og jammen skal vi ikke etablere oss i Stavanger på sensommeren! Vi er i tillegg nominert som Årets handels- og servicebedrift 2012, noe vi er svært stolte av. Dersom du liker Sprell, og synes at vi tilfører noe verdifullt i leketøysmarkedet blir vi utrolig glade for din stemme! 

Dette er Sprell - glede, energi og lekenhet!

Hilsen Hege

1 kommentar: