fredag 10. mai 2013

Den geniale løpesykkelen!Å velge en løpesykkel (også kalt balansesykkel) kan være en god investering i barnets utvikling. Løpesykkelen er genial nettopp fordi den mangler pedaler, mener ekspertene.

Løpesykkelen har lavt sete og ingen pedaler. Barnet sparker eller løper i gang sykkelen med bena. Dette er ikke bare moro, løpesykkelen gir flere fordeler.

Riktig balanse
Løpesykkelen gir barna en god balansekontroll og riktig teknikk fra starten. Barnas egne ben fungerer som søttehjul, og fordi barna ikke kan lene seg ubegrenset til sidene uten å falle (slik de kan med for eksempel støttehjul eller trehjulssykkel) vil de få innøvd riktig balanse. De vil lære seg hvordan vekten skal flyttes og hvordan de skal lene seg i riktig retning i svingene. Da vil de unngå å sykle skjevt, og de trenger ikke å lære alt på nytt når de avanserer til tohjulsykkel.

Fartskontroll
På løpesykkelen styrer barna farten på en annen måte enn på en sykkel med støttehjul, de bremser med bena, og faren for å få en større fart enn det de selv «ønsker» er mindre. Dette gir barna en god trygghetsfølelse og kontroll over egne handlinger.

Mestringsfølelse
Teknikken som brukes på en løpesykkel er i tråd med det barnet kan allerede, gå og løpe. Det er enklere å løpe i gang en sykkel enn å forstå konseptet med å tråkke to pedaler i sirkel. Dette gir raskt mestringsfølelse og for mange blir følelse av bevegelighet, fart og frihet tilfredstilt.

Husk dette når du skal velge sykkelstørrelse:
Mål barnets lengde på benet før du kjøper sykkelen. Hele fotsålen skal ned i bakken.
Når barnet har fått dreisen på løpesykkelen kan sete heves bittelitt, så bena er helt strake når foten er nedi bakken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar